Hoppa till innehåll

XFX HD 5850 i testbänken

2009 okt 27 av Conman i Grafikkort
Det var ett tag sedan ATIs nya generations grafikkort släpptes på marknaden och nu har det blivit dags för oss på Techsweden.org att testa ett av dessa kort. Det är XFX som fått äran att vara först ut. Det handlar inte om "topp" modellen HD 5870, utan "lillebror" HD 5850. Specifikationerna för kortet visar dock ändå att det rör sig om ett kraftfullt kort.

Lådan och tillbehörenXFX 5850 levereras i en väldigt speciell förpackning, en låda med formen av ett "X". Detta väcker ens nyfikenhet och drar automatiskt blickarna till sig så jag tycker detta är ett smart och finurligt drag av XFX. Trots den unika formen så får XFX med mycket information på framsidan av lådan och man ser direkt att det handlar om ett ATI baserat grafikkort. XFX har även fått med information att kortet täcks av deras femstjärniga support och att en licenskod för spelet DIRT 2 ingår.

Jag kommer bara på en nackdel med lådans utformning, att det tog mig någon minut att få ur kortet ur förpackningen...På baksidan av boxen kan vi läsa lite mer ingående om kortets egenskaper och mer ingående om XFX's femstjärniga support. Vi hittar också mer information om ATI's Eyefinity Technology, som innebär möjlighet att använda fler än två skärmar till ett kort med full 3D acceleration.Tillbehören XFX skickar med kortet är av en rätt standardbetonad art. Manual, cd-skiva med drivrutiner, två molex till 6-pin strömsladdar, CrossFire brygga och en DVI - VGA adapter.

Det som skiljer utbudet från ett standard paket är XFX häftiga "Do not disturb, I´m Gaming" skylt plus en licenskod för spelet Dirt 2.

Medföljande mjukvaraSkivan i förpackningen innehåller egentligen bara drivrutiner och manual i digitalt format, mer speciell är licenskoden till spelet Dirt 2. Det släpps i november eller december i år och har full stöd för DirectX 11, vilket innebär nya funktioner och mer ögongodis för oss användare.

Läs mer om Dirt 2 här!

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar