Hoppa till innehåll

XFX HD 5850 i testbänken

2009 okt 27 av Conman i Grafikkort
Det var ett tag sedan ATIs nya generations grafikkort släpptes på marknaden och nu har det blivit dags för oss på Techsweden.org att testa ett av dessa kort. Det är XFX som fått äran att vara först ut. Det handlar inte om "topp" modellen HD 5870, utan "lillebror" HD 5850. Specifikationerna för kortet visar dock ändå att det rör sig om ett kraftfullt kort.

Sammanfattning


XFX 5850 är alltså det första kortet vi testar som bygger på ATIs nya generation. Förväntningarna har varit väldigt höga och jag tycker att de verkligen lever upp till de. Kortet levererar grym prestanda till ett relativt lågt pris. Kortet stödjer DirectX 11 som är den nya versionen från Microsoft, detta innebär mer funktioner för speltillverkarna och mer ögongodis för oss användare.

XFX skickar med en licenskod till Dirt2 som har stöd för DirectX 11, så när det släpps så kan man ladda hem en egen kopia som man registrerar med sin kod. I övrigt var inte mjukvaran i paketet något att hurra över, bara drivrutiner och manual på den medföljande skivan. Förpackningen kortet levereras i har en väldigt speciell design, men det är ett smart drag då den drar blickarna till sig.

Om man är ute efter ett grafikkort av denna nya generation som stödjer DirectX 11, så tycker jag man skall titta lite närmare på XFX 5850. Det är visserligen byggt helt efter referens design, men kortet har god överklocknings potential och presterar otroligt bra när man höjer frekvenser lite. Kylaren som också är av referens typ håller kortet svalt och ljudnivån är inget att klaga över.

Kort och gott, jag kan verkligen rekommendera XFX 5850.Fördelar:
+ Grym prestanda
+ Bra pris
+ Dirt 2 ingår

Nackdelar:
- Krånglig förpackning
- Dålig placering av strömkontakterna
- Tillgängligheten

Betyg


Betyg 4.5 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar