Hoppa till innehåll

XFX HD 5850 i testbänken

2009 okt 27 av Conman i Grafikkort
Det var ett tag sedan ATIs nya generations grafikkort släpptes på marknaden och nu har det blivit dags för oss på Techsweden.org att testa ett av dessa kort. Det är XFX som fått äran att vara först ut. Det handlar inte om "topp" modellen HD 5870, utan "lillebror" HD 5850. Specifikationerna för kortet visar dock ändå att det rör sig om ett kraftfullt kort.

Kylaren



Kylaren som sitter monterad på kortet är av referens design och alltså samma som sitter på alla HD 5850 kort på marknaden just nu. Men som vanligt så tror jag inte att det dröjer speciellt länge innan vi får se kort med andra kylare på.


Kylaren är av den klassiska modellen, suger in luft i framkant som den transporterar längs kylflänsen och sedan ut ur chassiet genom ventilationsöppningen bak på kortet. Denna modell av kylare är att föredra då man blir av med den varma luften och på det sättet så bidrar inte kortet med någon extra värme inuti chassit.

Mer bilder av kylaren finns under "Bilder" och om kylaren klarar att kyla XFX HD 5850 kan ni läsa längre fram under rubriken "Temperatur".

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar