Hoppa till innehåll

XFX R7950 Double Dissipation Black

2012 feb 03 av Conman i Grafikkort
För ett tag sedan testade vi XFXs R7970 Double Dissipation, ett grafikkort som verkligen imponerade på oss och där det ända som var negativt var det något höga introduktionspriset. XFX har varit snabba igen och nu ligger deras R7950 Double Dissipation Black på testbänken.

Det är ett grafikkort som påminner väldigt mycket om deras R7970 kort, samma minnesmängd 3 GB och liknande kylare. Den största skillnaden är grafikprocessorn, R7970 har en Tahiti XT kärna medans R7950 har en Tahiti pro kärna med lite lägre frekvens och lite färre Streamprocessorer.

Pris/prestanda, Sammanfattning och BetygNär nya kort introduceras så ligger priserna i regel något högt, de brukar sänkas redan efter första vågen med kort.

XFX R7950 är tack vare det lägre priset och den grymma prestandan mer prisvärt än storebror R7970, men vi hade gärna sett att priset var något lägre för att inte konkurrera för mycket med R7970.

XFX R7950XFX gör det igen, de levererar ett kort som känns väldigt gediget.
XFX R7950 är precis som storebror R7970 ett väldigt trevligt grafikkort. Det stoltserar med den nya Tahiti pro kärnan från AMD, hela 3 GB ram minne och massa prestanda. Trots all prestanda så kräver kortet bara strömförsörjning av två 6-pin och det har ett TDP värde på 200W.

Kylaren XFX valt att utrusta kortet med är av samma typ som den på R7970 som vi testade för ett tag sedan. Uppbyggd med en stor värmeplatta och dubbla fläktar gör att den håller kortet svalt samtidigt som ljudnivån hålls inom en rimlig nivå.

Om man bortser från alla fördelar hos kortet och koncentrerar sig på att finna nackdelar, så kan vi egentligen bara hitta två. Det som kan vara en nackdel hos kortet är att priset är väldigt nära priset för R7970 kortet, vi hade gärna sett att priset var ca 500kr lägre. Det känns som det kan bli för stor konkurrens mellan modellerna. Den andra nackdelen är att det inte sitter någon brytare för att kunna byta mellan två olika bios på kortet.


Trots de två nackdelarna vi kan hitta hos XFX R7950, så känner vi att vi kan rekommendera detta grafikkortet med rent samvete.
Fördelar:
+ 28nm teknik och 3 GB minne.
+ Bra kylare, tyst och effektiv.
+ Utrymme för överklockning.

Nackdelar:
- Lite högt pris, för nära HD 7970 i pris.
- Ingen bios väljare.

Betyg


Betyg 4.5 / 5


________________________________________________________________

Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Excellent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar