Hoppa till innehåll

XFX R7970 Double Dissipation

2012 jan 15 av Conman i Grafikkort
Då var det nytt år igen och som ni vet, så innebär nytt år ny hårdvara. Det har varit många rykten om de kommande grafikkort med kärnor tillverkade med 28 nm teknik, AMDs Southern Islands och Kepler från NVIDIA. Ett extra intressant rykte var att AMD skulle lansera Southern Islands med deras top kort HD 7970, det ryktet visade sig vara sant.

ÖverklockningSå efter alla tester med kortet i sina original frekvenser, har det äntligen blivit dags att släppa ut vilddjuret. Kärnan är ju som vi nämnt tidigare tillverkad med 28 nm teknik, det tillsammans med kylaren från XFX borde ge oss en god förutsättning vid överklockningen av XFX R7970.

Vi börjar med att öka frekvenserna för kärnan och minnena utan att öka vare sig spänning eller fläktvarv. Resultatet blev 1085 MHz för kärnan och 6400 MHz för minnena, inte så illa med tanke på original är 925 MHz för kärnan och 5500 MHz för minnena.

Om man överklockar med hjälp av AMDs Overdrive som man hittar i Catalyst, så är max för kärnan 1125 MHz. För att få kortet 100% stabilt i de frekvenserna tvingas vi öka spänningen lite från original 1,174 V till strax över 1,2 V, fläktarna kör vi fortfarande på auto.

Nu ökar vi fläktarna till max och spänningen till 1,3 V. Efter lite laborerande fram och tillbaka, några blå skärmar och låsta grafikkorts drivrutiner senare, så landar vi till sist på 1240 MHz för kärnan och 6400 MHz för minnena.

En ökning på 315 MHz för kärnan och 900 MHz för minnena, riktigt bra! Kortet är helt stabilt med denna överklockningen och till slut så kan vi faktiskt sänka fläktarna några procent och ändå bibehålla stabiliteten hos kortet.
Dags att testa om de ökade frekvenserna ger någon prestanda...


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar