Hoppa till innehåll

XFX R7970 Double Dissipation

2012 jan 15 av Conman i Grafikkort
Då var det nytt år igen och som ni vet, så innebär nytt år ny hårdvara. Det har varit många rykten om de kommande grafikkort med kärnor tillverkade med 28 nm teknik, AMDs Southern Islands och Kepler från NVIDIA. Ett extra intressant rykte var att AMD skulle lansera Southern Islands med deras top kort HD 7970, det ryktet visade sig vara sant.

Pris/prestanda, Sammanfattning och BetygMan kanske hade förväntat sig att XFX R7970 skulle komma högre upp i diagrammet, men detta har en enkel förklarning.
XFX R7970 är nytt vilket avspeglar sig på priset, priserna för de andra korten i diagrammet har sjunkit rejält och speciellt när det kommer en ny generation. Lagren skall tömmas på de gamla grafikkorten, för att göra plats för det nya.

XFX R7970 Double DissipationMed R7970 träffar XFX mitt i prick, kortet känns väldigt komplett och välbyggt. I våra tester så tar det tronen från GTX 580 som snabbaste grafikkortet med en kärna. I de testerna som GTX 580 är snabbare så är det på grund av tekniken PhysX, med detta avstängt dominerar XFX R7970.

Kortet har många fördelar och egentligen inga direkta nackdelar.
Kärnan är tillverkad med 28nm teknik vilket gör att strömförbrukningen kontra effekt är bättre än hos förra generationens grafikkort. Detta tillsammans med den grymma kylaren från XFX, gör att kortet håller sig svalt och tyst.


Vi har letat, vi har sökt, men vi hittar inte några direkta nackdelar hos XFX R7970. Visst det faktum att kylaren sitter monterad med hela 18 skruv skulle kunna vara en nackdel för konsumenter som är sugna på att byta kylare. Introduktionspriset skulle kunna vara en annan nackdel, men kollar man historiskt så är inte priset satt högre än hos tidigare generationer av grafikkort.


Efter alla tester av XFX R7970 så kan vi inte annat än att rekommendera detta grafikkort. Vi finner inga direkta nackdelar med kortet samtidigt som fördelarna är många. Detta gör att betyget för XFX R7970 blir en solklar 5á.

Vi tycker detta var en mycket trevlig start på det nya året, hoppas ni samtycker. På återseende.
Fördelar:
+ 28nm teknik och 3 GB minne.
+ Bra kylare, tyst och effektiv.
+ Överklockar otroligt väl.
+ Stöd för 4K och stereo 3D.

Nackdelar:
-

Betyg


Betyg 5.0 / 5________________________________________________________________

Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Exelent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar