Hoppa till innehåll

Zotac GeForce GTX 580 AMP2!

2011 jun 17 av Conman i Grafikkort
När NVIDIA och AMD släpper sina nya grafikkort så är vi vana att det dröjer ett tag innan vi får se kort som skiljer sig från referens designen. När sedan dessa kort dyker upp så brukar det vara kylarna som är utbytta och/eller att frekvenserna är en aning högre.

Zotac har tagit det ett steg längre med deras Zotac GeForce GTX 580 AMP2!

Pris/prestanda, Sammanfattning och BetygDet är det som vanligt när det kommer till NVIDIA baserade grafikkort, de är i regel lite dyrare än motsvarande kort byggda med AMD kärna.
Även om Zotac GeForce GTX 580 AMP2! presterar väldigt bra i testerna så blir pris index enligt våran formel relativt lågt på grund av det höga priset.

Zotac GeForce GTX 580 AMP2!Det har blivit dags att sammanfatta den här recensionen och summera intrycken. Zotac GeForce GTX 580 AMP2! är ett riktigt kraftfullt grafikkort på många sett och de noga utvalda komponenterna tillsammans med kylaren gör att hela kortet känns genomtänkt och välbyggt. Kylaren från Zalman ser till att hålla kortet svalt utan att göra speciellt mycket ljud av sig och då är ändå frekvenserna på kortet högre än ett standard GTX 580.

Tack vare kylarens förmåga at hålla kortet svalt så kunde vi under överklockningen av kortet, höja spänningen till 1,15V. Den höjda spänningen resulterade i 960 MHz på kärnan och 2220 MHz för minnena. De två 92mm fläktarna på kylaren ökade lite i varv och ljudnivån höjdes en aning, men det blev inte på något sett högljutt eller störande.

Tyvärr finns det några saker som är mindre bra med Zotac GeForce GTX 580 AMP2!. Designen på kylaren är sådan att den varma luften blir kvar inuti chassit och måste en bra kylare göra så att kortet tar upp tre kortplatser?!

Sedan har vi det här med priset som just nu ligger runt 4800-5000kr och det är något högre än övriga GTX 580 kort på marknaden. Om prestandan är värd prisskillnaden är svårt att säga, men för det högre priset får man även ett svalt och tyst grafikkort som överklockar väl och andas kvalité.Fördelar:
+ Kylaren, håller kortet svalt och tyst.
+ Grym och stabil prestanda.
+ Hela 3 GB minne.

Nackdelar:
- Kylaren blåser inte ut den varma luften.
- Storleken, tar upp 3 PCI platser.
- Aningen högt pris.

Betyg


Betyg 3.5 / 5________________________________________________________________

Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Exelent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar