Hoppa till innehåll

A-Data SSD ur en användares perspektiv

2009 jan 12 av Klimpen717 i Kringutrustning
Det din dator behöver mest är troligen en snabbare hårddisk. Allt annat i datorn har ju utvecklats under det senaste decenniet, men hårddiskens utveckling har stått relativt still. Så du vill ha något snabbare och dina ögon har sneglat åt SSD. En disk utan rörliga delar och helt ljudlös. Den tar upp liten plats och den alstrar ingen värme. Det kan väl inte bli bättre - eller?

InledningJag har från A-Data fått en SSD (Solid State Disk) att testa.
Disken är ganska ny på marknaden och finns i tre utföranden. 32, 64 och 128 gigabyte storlek. Jag har testat den minsta av dom tre och disken hamnar nog i klassen budget då en 32 GB går under klubban för så pass lite som 895:-
ASE1032GSAMPLASE1032GSAMPL

Denna recension kommer inte att visa dig en uppsjö av diagram, den kommer inte heller att visa jämförelser mellan alla SSD du kan tänka dig, nej denna recension kommer ha en annan vinkel. Jag kommer förklara hur en SSD känns, hur den upplevs av mig som helt vanlig användare och jag tänker försöka få dig att kunne gissa hur det skulle kännas att byta din gamla trötta disk därhemma till en ny SSD. Den nya tiden har just börjat, den tid då vi inte längre har mekaniska diskar i våra datorer utan snarare ljudlösa små lätta diskar som öppnar dina program på mycket kortare tid, som laddar Windows på halva tiden mot förut.
Är det så då? Är en SSD verkligen så snabb? Redan nu kan jag avslöja att det finns mycket att tänka på och det kan vara en otrolig skillnad mellan olika SSD.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar