Hoppa till innehåll

Corsair Nova 128

2010 maj 10 av Klimpen717 i Kringutrustning
Då var det dags igen för Corsair att låta oss på TechSweden testa en SSD. Denna gång har dom satt en Corsair Nova V128 i händerna på oss. Nu när SSD börjar bli så pass vanligt så är det också svårare att hitta några skillnader mellan dom olika modellerna från olika tillverkare. Vi kommer i denna recension att fokusera mest på det här med TRIM samt IDE vs. AHCI läge samt en hel del benchmark.

Inledning


Vad har då hänt med SSD den senaste tiden? Jo först och främst har nu tillverkarna kunnat fokusera på finjustering istället för att hela tiden jaga ny tekniker för att komma runt alla barnsjukdomar som SSD lidit av. Vi minns alla problem med diskar som tog "paus" vid skrivning. Det fenomenet finns inte längre.
Vi har fått stöd för TRIM på diskarna samt genom drivrutiner från moderkortstillverkarna och vi börjar se prestandasiffror som närmar sig taket för vad SATA2 (3Gbit/s) klarar.

Corsair Nova V128 har fått en variant av föregångarens kontrollerchip (Indilinx Barefoot) som heter Indilinx-ECO. Den stora skillnaden är helt enkelt att Indilinx-ECO har stöd för TRIM och även tillåter högre hastigheter än den första revisionen av Indilinx Barefoot gjorde.

Vi skall börja titta lite närmare på Corsair Nova V128 och dess prestanda.
Corsair utlovar 270 MB/s i läshastighet och 195 MB/s i skriv hastighet på den 128 GB stora disken. Den är i formatet 2.5" vilket gör att man så klart kan stoppa i den i sin kanske lite trötta bärbara dator om man så vill. Primärt kanske man köper denna disk till sin stationära dator, i alla fall om man är en inbiten hårdvarufantast.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar