Hoppa till innehåll

Corsair X128

2009 okt 14 av Klimpen717 i Kringutrustning
Corsair? Vad står det för? Jo nätagg och minnen skulle dom flesta säga. Jag säger kvalité. Corsair står för kvalité och det spelar ingen roll vad dom lanserar. Denna gång är det en Solid State Drive, närmare bestämt Corsair X128 Extreme Series 128 GB. Som vanligt kommer det att handla en hel del om hur det känns att ha en SSD i sin maskin. För om sanningen skall fram är det fortfarande inte många av oss som har en SSD.

Inledning


Jag vet inte hur många av besökarna på Techsweden som har en SSD i sin rigg men jag hoppas att antalet stiger. En SSD gör så mycket för prestandakänslan i maskinen. Det har gått en lång bit sedan dom första enkla SSD lanserades och prestandan har tagit ett stort kliv framåt.

Jag skall denna gång skriva min tredje recension för er om just SSD.
Tidigare handlade det om A-DATA 300-series på 32 GB och en prislapp på under tusenlappen. Senare så handlade det om värstingen Kingston SSD SNE125-S2 också den på 32 GB men med en prislapp på 5000 Kr.

Nu känns det som om hela marknaden för SSD har mognat rejält.
Många aktörer har slagit sig in på marknaden och en av dessa är Corsair.
Dom har så klart funnits med ett tag nu och tidigare lanserades deras "P-Serie" och nu senare deras "X-Serie". P står för "Performance" och X för "eXtreme".

Denna recension kommer att handla om Corsair X128 som just nu är deras topp-modell. Den enhet jag fått är 128 GB stor och normalt skickas alltid minsta enheten ut för kostnadens skull. Det är dock en skillnad i prestanda mellan 32/64 GB modellerna och stora 128 GB modellen. Corsair skickar gärna ut den största modellen, något jag så klart är tacksam för. Både 32 och 64 GB varianten har en läshastighet på 220 MB/s och en skrivhastigehet på 135 MB/s. 128 GB versionan av Corsair X-serien är däremot snabbare med sina 240 respektive 170 MB/s.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar