Hoppa till innehåll

Kingston SSD SNE125-S2 - i andra ändan av spektrat

2009 mar 08 av Klimpen717 i Kringutrustning
En SSD till i händerna på en vanlig användare. Denna gång är det Kingston's skapelse SNE125-S2, en 32 GB SSD av den bättre skolan. Skall man vara riktigt ärlig så är det inte en Kingston utan en Intel X25-E som Kingston tillverkar på licens. Det är alltså Intel som står för kunskapen och Kingston för maskineriet. Denna recension kan gott och väl läsas separat men den kommer i många fall att hänvisa till den tidigare jag skrev -A-Data SSD ur en användares perspektiv.

Inledning


Kingston har för några veckor sedan haft vänligheten att skicka mig ett exemplar av deras Kingston SSDNow E Series 32GB. Eftersom jag försöker vinkla dessa två recensioner att mer spegla hur en användare upplever en SSD så har jag under tiden fram till nu använt denna disk i mitt dagliga system för att på så sätt få en bild av hur det känns och upplevs att gå från en mekanisk disk till en icke mekanisk disk av typen Solid State.

Denna disk är som sagt egentligen en skapelse av Intel från början och det syns tydligt att Intel inte vill släppa taget helt om sin produkt. Därav Intel logotypen på själva disken. En fråga jag ställde mig rätt tidigt var varför Intel och Kingston väljer att göra på detta sätt. Diskarna kostar lika mycket på marknaden idag och det är ju ingen som helst skillnad på dom. Det är ju samma disk. Det enda svar jag själv kan komma fram till är att Kingston har en klart större marknad och når ut med sitt namn på ett annat sätt än vad Intel gör. Intel må vara kända men inte kända för att göra minnesrelaterade produkter, det är däremot Kingston.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar