Hoppa till innehåll

OCZ Agility 120GB, en prisvärd prestandadisk

2010 jan 20 av Klimpen717 i Kringutrustning
Nu börjar det bli bättre. Solid State Diskarna börjar sakta sjunka i pris men framför allt får man mer utrymme eller mer prestanda till lägre pris. Tråkigt nog får man inte riktigt båda. Jag testar OCZ Agility 120GB och presenterar funderingar över teknikens framsteg.

Inledning


Produkten som OCZ ställt till mitt förfogande är en disk ur deras mellansegment. Alltså inte deras värsting som annars är brukligt när en producent vill göra reklam för sitt eget märke.
I detta fall kan jag tycka att det är rätt smart när man har en så pass snabb disk som detta faktiskt är. Det är ju rätt trevligt när man har en produkt som presterar så pass bra att den skulle kunna passa i entusiastsegmentet utan att skämmas.

Det är till och med så att OCZ tar i lite i underkant med deras egna prestandasiffror.
Enligt OCZ så har denna disk en läs och skrivhastighet på 230 MB/Sek respektive 135 MB/Sek. Mina egna tester visar att detta är lite i underkant, vi skall få se mer om detta i benchmark-delen.

Varje gång jag skriver en recension om en SSD tjatar jag om hur många av oss som egentligen har en SSD i sin maskin! Denna gång har jag svar på detta. Vi på TechSweden.org gjorde en liten och ovetenskaplig undersökning bland er läsare. Resultatet och tankar om detta kommer längre fram så läs gärna vidare.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar