Hoppa till innehåll

Recension: Avermedia Live Gamer HD och Portable

2013 jun 12 av iDavid i Kringutrustning
Avermedia Live Gamer HD Avermedia Live Portable
Liveinspelning och streaming är något som vanligtvis kräver en bra dator. Idag testar vi AVerMedia Live Gamer HD samt AVerMedia Live Gamer Portable, dessa två enheter är fantastiskt smarta då vi kan avlasta systemet rejält och slippa snåla på grafiken.

Inledning


Dagens spel pressar våra datorer till det yttersta och om vi vill dela med oss av våra spelupplevelser så finns det två stora nackdelar. Den ena är att det inspelade materialets storlek tar upp väldigt mycket plats då processorn oftast inte kan koda om materialet till ett komprimerat filformat i realtid och det hela slutar därmed med en hel del material att koda om i efterhand.

Den andra nackdelen med mjukvarubaserad inspelning är att vi oftast måste sänka grafiken avsevärt och allt ögongodis som vi kanske vill ha med i sitt inspelade material kan man så gott som säga farväl till.

Genom att skicka alla bildrutor genom extern hårdvara som kodar om dessa till h.264 så underlättar användaren för processorn, som i sin tur slipper göra ett dubbelt arbete. Mer prestanda lämnas till förfogande för spelet istället.  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar