Hoppa till innehåll

Viewsonic VP231wb

2006 aug 25 av Marquzz i Kringutrustning
Viewsonic VP231wb är en fet 23" widescreenskärm med duktig prestanda. Är du på jakt efter en stor skärm, läs vidare.

Inledning

När TFT-skärmen kom så var det 15" som var standard och 18" som var det dyra proffsalternativet. De senaste åren så har det varit 17" och 19" som gällt. Om man väljer 17" eller 19" är väl snarare en smakfråga eftersom de har samma upplösning. Men idag så är det inte längre den vanliga 19" skärmen som lockar, idag är det widescreen och större skärmar som gäller. Att widescreenskärmar börjar dyka upp mer och mer är väl kanske inte så konstigt med tanke hur det har sett ut på TV-fronten de senaste åren. Nu är det skärmar upp till 24" och gärna som sagt widescreen som folk kollar in och suktar över. För att tillgodose detta behov så har jag testat en 23" WS-skärm från Viewsonic med upplösningen 1920x1200. Skärmen som har den ganska logiska beteckningen VP231wb tillhör Viewsonics Pro-serie och riktar sig till den lite mer krävande kunden. Den är läckert svart och ger ett gediget första intryck. Det första som slår en när man packar upp den är hur stor den känns jämfört med en vanlig 19", det är som att sitta framför en vägg. Upplösningen på 1920x1200 passar storleken mycket bra och det känns skönt att ha lite mer yta än vad en vanlig 19" har. Det är inga problem att surfa och skriva ett dokument samtidigt och ha fönstrerna sida vid sida. Har man hela sin bekantskapskrets på MSN så är det inga problem att ha 6 fönster uppe samtidigt som man har ett webläsare-fönster öppet. Efter att chocken över storleken har lagt sig så kunde jag börja kika på inställningar och annat.
Som referensskärm har jag använt Dell ultrasharp 2405FWP som är en 24" skärm med liknande egenskaper som VP231wb. Jag har jämfört bildkvalité och funktioner.
Dell till vänster och Viewsonic till höger. Inte helt lätt att få plats med en 24Dell till vänster och Viewsonic till höger. Inte helt lätt att få plats med en 24" och en 23" skärm på skrivbordet.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar