Hoppa till innehåll

Cooler Master V10 & CoolIT ECO A.L.C.

2010 sep 14 av JorisS i Kylning
Denna gång blir det ett dubbeltest - Cooler Masters monsterkylare V10 och CoolITs ECO vattenkylare, uppföljaren till deras tidigare Domino modell. Ett nytt testsystem valdes, baserad på en Intel Core i7 870 socket 1156 processor. Detta för att kunna pressa kylarna hårdare samt få ett intryck om vad dem går för med moderna CPU:er.

Inledning


Marknaden för processorkylare blir allt mer mättad med olika sorters modeller, många av dem väldigt likt varann och med jämförbär prestanda. Ibland dyker det dock upp mer innovativa modeller och lösningar.

I denna recension kommer ett tvåtal sådana kylare behandlas och ställas mot varann: i ena hörnan har vi en luftkylare modell high-end från Cooler Master – i andra hörnan hittar vi senaste all-in-one processorvattenkylaren från CoolIT. Mer specifikt är det Cooler Master V10 Hybrid TEC och CoolIT ECO A.L.C. det handlar om. Frågan är väl egentligen inte om kylarna är bra eller dåliga, utan snarare vad som är för- och nackdelar på respektive kylare samt om dem lever upp till sin prislapp – runt 1000kr får man räkna med för en V10, medans ECO kylaren kan köpas för runt 700kr. Eftersom utvecklingarna skrider fram i rask fart på datorfronten valde vi att byta ut vår gamla testsystem mot ett mer modernt i7 plattform; således börjar vi från början och slänger även in Intels stock kylare som referenskylare i denna recension.Kylarna testades vid olika fläkthastigheter (33, 66 och 100% - styrning via moderkortets programvara) och trots att vi saknarmätinstrument för ljudnivåer ges en känslomässigt, subjektiv indikation av hur (o)ljudet från kylarna upplevs vid respektive fläkthastigheterna. Detta för er som vill ha bra kylning men inte mot vilken pris som helst - hur väl klarar kylarna av jobbet i "tyst" läge, med andra ord?  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar