Hoppa till innehåll

Noctua NF-S12B FLX

2009 maj 22 av Conman i Kylning
Noctua har skickat en fläkt till mig för en kort recension. Det handlar om den nya NF-S12B FLX fläkten som är en uppgradering av deras NF-S12. Jag har tyvärr ingen NF-S12 att jämföra med, men jag har deras NF-P12 sedan tidigare tidigare så jag kommer testa de två mot varandra med hjälp av en Noctua NH-U12P kylare, för att se vilken fläkt som ger lägst temperatur och ljudnivå.

TesterFör att kunna testa fläktarna mot varandra och få fram några siffror, så monterade jag dem en efter en på en Noctua NH-U12P kylare. Denna kyler i sin tur en Core i7 965 processor som är klockad till 3,8Ghz. Jag valde att använda mig av OCCT v3.0.1 tillsammans med Everest Ultimate 5. Jag belastade processorn med OCCT linpack i en timme, när sedan testet är klart så får man fram diagram med de olika temperaturerna.

Resultat NF-S12B FLXNoctua´s NF-S12B FLX är ju egentligen inte gjord för att monteras på en kylare utan är menad att användas som en ventialtionsfläkt för chassiet. Men ändå tycker jag den lyckas helt okej, fast vid lägsta hastigheten hade den problam att hålla processorn stabil. Ljudnivån från NF-S12B FLX är riktigt låg, även i full hastighet så är den riktigt tyst.

Resultat NF-P12Här ser vi att NF-P12 fläkten är utformad för att monteras på en kylare och den lyckas hålla en lägre temperatur än S12B FLX fläkten. Samtidigt så låter NF-P12 fläkten lite mer, inte så mycket fast man hör skillnad.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar