Hoppa till innehåll

Noctua NF-S12B FLX

2009 maj 22 av Conman i Kylning
Noctua har skickat en fläkt till mig för en kort recension. Det handlar om den nya NF-S12B FLX fläkten som är en uppgradering av deras NF-S12. Jag har tyvärr ingen NF-S12 att jämföra med, men jag har deras NF-P12 sedan tidigare tidigare så jag kommer testa de två mot varandra med hjälp av en Noctua NH-U12P kylare, för att se vilken fläkt som ger lägst temperatur och ljudnivå.

SammanfattningNoctua har lyckats att få till en fläkt som är riktigt tyst samtidigt som den har ett bra luftflöde, men det är inte den bästa fläkten att använda till en kylare då den fungerar bäst utan motstånd. Om man planerar att bygga en riktigt tyst burk och funderar på vilka fläktar man skall använda sig av till chassit så tycker jag att man skall ta en närmare titt på just Noctua’s NF-S12B FLX fläkt. Det är en riktigt bra fläkt att använda för ventilation av datorburken, den flåsar på bra samtidigt som den är väldigt tyst.

Tillbehören till fläkten är bra tilltagna och med de medföljande motstånden kan man lätt reglera hastigheten och ljudnivån på fläkten. Att Noctua skickar med fyra vibrationshämmande gummifästen är också mycket bra. Speciellt om man skall använda fläkten i ett lite tunnare chassi, där vibrationer ibland har lätt att uppstå.Fördelar:
+Väldigt tyst.
+Bra luftflöde.
+Bra tillbehör.

Nackdelar:
-Inte så bra i kombination med kylare.
-Aningen dyr.

Betyg


Betyg 4.0 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar