Hoppa till innehåll

Noctua NH-L9i

2013 mar 04 av Emil Daunfelt i Kylning
Noctua lanserar en ny kylare riktat emot HTPC marknaden, den här gången har de krympt storleken ännu några snäpp. Frågan som uppstår, är detta ett smart drag eller ett välriktat skott mot högerfoten?

Inledning och förordNoctua har alltid haft min respekt för sina stora, högpresterande klumpar till kylflänsar i den allra främsta kvalitén. Företaget har aldrig tummat när de kommer till byggmaterial eller yt-finish utan alltid satsat allt för att lämna kunden med en bra produkt. I mina händer håller jag nu, förmodligen, den allra minsta kylare Noctua någonsin producerat, den är anpassad för HTPC bruk men till skillnad från tillexempel Noctua NH-L12 handlar det nu om en extremt kompakt lösning gjord för de allra trängsta av datorchassin.

Jag kan egentligen bara ställa mig en fråga, Varför? när vi tidigare testade företagets första HTPC kylare, NH-L12, gav vi den ett rättvist betyg för att den fyllde sin funktion bra och det är precis därför jag inte riktigt förstår vart NH-L9i ska passa in i bilden. Har marknaden utrymme för ytterligare en minimal HTPC kylare eller kommer den endast försvinna i mängden?

Nog sagt, det är en tung liten klump som fortfarande präglas av Noctuas väl tilltagna byggkvalité och självklart ska den ges en ärlig chans att visa vad den går för. Som vanligt kommer vi köra kylaren igenom set av tester i Prime95, vi kommer kika lite närmare på kylaren och dess tillbehör, bedöma ljudnivån och så avslutar vi allt med en sammanfattning.Specifikationer
Specifikationer
SocketLGA1150, LGA1155, LGA1156
Mått (H x L x B)37 mm x 95 x 95 mm (Med fläkt)
Vikt 345 g (utan fläktar) 420 g (med fläktar)
Antal heatpipes1 styck
Diameter heatpipes6 mm
Fläktdiametrar92 x 92 x 14 mm
MaterialKoppar och Aluminium  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar