Hoppa till innehåll

Prolimatech Armageddon & Samuel 17

2011 maj 27 av JorisS i Kylning
Prolimatech - runda 2/2 - Som nämndes i förra recensionen fick vi hela tre stycken kylare hemskickade av Prolimatech. Och som vi skrev i förra recensionen skulle de recenseras en i taget. Vi ljög.

Istället så bjuder denna recension på en dubbelmacka, med två kylare i helt olika segment: Armageddon utmanar dem allra största, medan Samuel 17 är en lågprofilkylare som riktar sig främst för bruk i HTPC och liknande byggen.

ArmageddonSpecifikationerProlimatech Armageddon
SocketS1156/S1366 (LGA775/S1155)
Mått (L x B x H, mm)144 x 50 x 160.3
Vikt (g)750
Antal heatpipes6
Diameter heatpipes6
Rekommenderad fläkt140x140x25 (120x120x25)
800-1200RPM
MaterialKoppar och aluminium


Bigger! Better! Beautifuller! Eller vänta...Det har blivit lite av en tendens att processorkylare blir allt större, men här valde Prolimatech att gå en annan väg och istället satsa på en annorlunda design, som innebär att kylaren faktiskt är mindre och lättare än många av dem mest populära tornmodellerna. Jag minns att Armageddon annonserades i en nyhet för länge sedan, då hade den inte släppts till marknaden dock. Jag var direkt intresserad av designen där samtliga heatpipes får direkt luftflöde från fläkten och undrade hur detta skulle påverka prestandan. En av de största kritikpunkterna mot kylaren var att ovansidan av kylaren i testfasen var svart med rödfärgad logo (som numera bara finns på förpackningen) - något som många inte gillade och något som Prolimatech verkar ha tagit sig till hjärta - se bild nedan där man ser genom fönstret i kartongen:

Kartongen bär loggan med flammorna och jag kan inte annat än vara glad att det togs bort från själva kylaren. I övrigt ligger fokus på att kylaren inte kräver några Kartongen bär loggan med flammorna och jag kan inte annat än vara glad att det togs bort från själva kylaren. I övrigt ligger fokus på att kylaren inte kräver några "offer" på grund av sin storlek, samt att det är "100% Brawn" (muskler) det handlar om.
Kartongens konstruktion är densamma som för Super Mega kylaren, så inga hemligheter för undertecknad här inte: vik ut flikarna på sidan och lyft på övre delen och vips så har vi en bättre blick på Armageddons skalle:

Som sagt, ingen flammande färgglad logga här inte! Tack!Som sagt, ingen flammande färgglad logga här inte! Tack!


Har man kommit så långt är det ingen idé att stanna, så ut med allt!


Förutom kylaren medföljer en mindre kartong med innehåll enligt bildenFörutom kylaren medföljer en mindre kartong med innehåll enligt bildenLiksom Super Mega är Armageddon inslagen i plast - känns lite onödigt med hänsyn till miljön, kylaren ligger säkert på plats i skumplast så det kan inte hända så mycket med den. Men men, better safe than sorry som dem brukar säga.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar