Hoppa till innehåll

Prolimatech Super Mega

2011 feb 13 av JorisS i Kylning
Prolimatech - runda 1/3 - Prolimatech valde att skicka ut tre kylare ur deras sortiment - Super Mega, Armageddon samt lågprofilkylaren Samuel 17. Kylarna kommer att recenseras en i taget och vi börjar med senaste tillskottet, Super Mega.

Inledning


Förra kylningsrecensionen behandlade två stycken lite mer "udda fåglar" i processorkylarvärlden medan det denna gång är dags för en kylare av den numera klassiska tornmodellen - Prolimatech Super Mega vilken är det senaste tillskottet i Prolimatechs lilla familj.

SpecifikationerProlimatech Super Mega
SocketLGA775/S1156/S1366
Mått (L x B x H, mm)130 x 74 x 158.7
Vikt (g)945.3
Antal heatpipes6
Diameter heatpipes6
Rekommenderad fläkt120x120x25 eller 140x140x25
800-1200RPM
( >1600RPM för optimal prestanda)
MaterialKoppar och aluminium


The king is dead - long live the king?


Vi börjar i början - förpackningen. Super Mega kylaren kommer i en tämligen enkel, men enligt mitt tycke snygg förpackning komplett med peak preview fönster i ovansidan:
Enligt kartongen handlar det alltså om en Revamped Megahalems och even better cooling performance - med andra ord så är det här tal om nya kungen? Det framgår inte från kartongen eller bruksanvisningarna hur kylaren är förbättrad mot sin företrädare däremot finns en del info att hitta på produktens hemsida. Storleken och formgivningen är identiska med Megahalem men skillnaden är att en del av kylflänsarna i tornen är gjorda av koppar nu. Dessutom ingår en uppsättning svarta skruvar, som tydligen är farliga (se bild till höger)...

Öppnar vi kartongen enligt instruktionerna på sidan så får vi en bättre blick på Super Megans skalle, åtminstone den delen som är synlig - resten göms av skumplasten som håller kylaren stadigt på plats. Ingen idé att stanna här för länge dock, så ut med grejerna!
Som ni ser på bilden till höger innehåller kartongen, förutom själva kylaren, en mindre kartong. Vi återkommer till den under Tillbehör och montering och fokuserar på kylaren i första hand.När man petar ut kylaren ur skumplasten är jobbet inte gjort än. Som en fruktskål som ges bort i present har kylaren förpackats i sådant typiskt jobbigt statisk plast och man får göra ett försök att få fram den utan att svära och hejvilt skaka på armen i ett desperat försök att bli av med plasten från hand, arm och kläderna. Har man små barn eller syskon som gillar att packa upp grejer är detta nog ett bra tillfälle att göra dem glad kanske. Hur som helst, efter lite ansträngning hamnar plasten i soptunnan och nu kan kylaren granskas ordentligt.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar