Hoppa till innehåll

LG N2R1DD1, en funktionsrik NAS

2010 mar 28 av Dahl i Lagring
Central fillagring på hemnätverken blir allt mer vanlig, nu har vi förutom laptops, mediaspelare, spelkonsoler även tv-apparater som via DLNA använder filresurser på nätverket. För dem som vill slippa en server för detta så är en NAS svaret. LG's nya N2R1 skall synas under prestandaluppen!

InledningLG lanserar denna NAS som en NAS med alla features du behöver, och dessutom hålla en låg strömförbrukning. Denna NAS marknadsförs under produktfamiljen "LG Super-Multi NAS" och tillhör den övre delen av mellansegmentet när det gäller nätverkslagring. LGs N2R1 har massvis med features så vi hoppar vidare till specifikationerna direkt:

Specifikationer


LG N2R1
Mått:16,5×23,1×16,3 cm (BxHxD)
Vikt:4,2 Kg utan HDDs
Antal interna HDDs:2st SATA-2
RAID-lägen:RAID0, RAID1, JBOD
Anslutingar:3st USB 2.0
1st E-SATA
1st RJ45 Gigabit Ethernet
Minneskortsläsare:SD, MMC, MS, xD
Filprotokoll:CIFS/SMB
iSCSI
AFP
FTP
HTTP
Övriga features:CD/DVD-brännare
Torrent-klient
iTunes-server
iSCSI
DDNS-stöd
Time Machine-stöd
Rsync-stöd
Användarrättigheter på mappar
Filaccess via internet
SMTP-rapporter
Skrivarserver
DNLA-stöd


Som synes så har denna NAS väldigt mycket features, och vi kan även ha missat några. Att få en egen DDNS-domän via lgnas.com som man sedan kan komma åt sin NAS hemma via är en bra feature för de användare som inte vill sätta sig in hur det fungerar. Även Mac-stödet är positivt, att snabbt kunna bränna en CD/DVD med t.ex. semesterbilder via GUI:t utan program på datorn är också en smidig lösning.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar