Hoppa till innehåll

Recension: Sandisk Ultra Plus - 256 GB

2014 mar 03 av Emil Daunfelt i Lagring
Sandisk Ultra SSD
SSD lagring har sedan några år tillbaka verkligen varit något av den bästa uppgraderingen man kan göra för att snabba upp ett slött system. Idag tar vi en närmre titt på en enhet från Sandisk, kallad Ultra Plus 256 GB.

Inledning


SSD diskar är ett fenomen som numera känns som ett vardagligt inslag i de flesta nybyggen så väl som en given uppgradering för alla typer av hårdvaruintresserade. Flertalet stora minnesjättar har självklart också hoppat på detta tåg sedan den stora boomen av konsument SSD diskar runt 2008. Och en av dem är självklart Sandisk, en av världens största aktörer inom marknaden för flashminnen som dessutom bedriver egen tillverkning av NAND kretsar.Idag ska vi ta en närmare titt på en SSD från Sandisk, Ultra Plus serien lanserades under 2013 och har mött bra reaktioner under året. Sandisk Ultra Plus är designad för hög prestanda under låg strömförbrukning vilket göra enheten idealisk för mindre och kompakta system där de skall sparas in på varje komponent vad gäller strömförsörjning. En av de stora dragplåstren för detta är att man använt sig av en något bantad minneskontroller från Marvell som visat sig vara ytterst strömsnål, detta främst för att kretsen nyttjar en mer simpel kanaldesign.

De enheter vi valt att ta in i testlabbet är 256 GB stora i kapacitet och för att testa prestandan ordentligt kommer vi använda oss av tre stycken nyckelprogram, AS SSD och Anvil's Storage Utilities som ska skapa varsitt referensvärde på den sekventiella prestandan så väl som mer tunga belastningar. Samt att vi kör programmet genom en vända PCMark 8 och dess integrerade lagringsverktyg, detta gör de även enkelt för användare att skapa sig en universell bild av hur prestanda är jämfört med andra enheter.


  • 0


0 Kommentarer