Hoppa till innehåll

ADATA XPG Plus v2.0 3x2Gb 1866+

2011 apr 19 av Conman i Minnen
Dags att testa ett par minnen ur ADATAs nya XPG Plus v2.0 Serie
Minnena är utrustade med dubbla värmeledningsrör som har till uppgift att transportera bort värmen från chipen vidare till stora kylflänsar som är placerade över minnena. Även PCBn har fått sig en omgång och är uppbyggd av hela åtta lager. Allt detta skall ge oss konsumenter svala och stabila minnen enligt ADATA, om det stämmer skall vi försöka ta reda på genom denna recension.

SammanfattningADATA XPG Plus v2.0 3x2Gb 1866+ är trevliga minnen.
De har ett brett spänningskrav och de klarar sina specifikationer med den lägsta spänningen 1,55V. ADATA har satsat på rejäla kylflänsar som är förbundna med minnena genom värmeledningsrör, konstruktionen fungerar bra och man känner att kylflänsarna är varmare än övriga komponenter på minnena. Detta gör att konsumenten lätt kan plussa på kylförmågan genom att bara rikta en fläkt mot flänsarna.

Resultaten sticker inte ut men minnena levererar bra frekvenser i testerna. Minnena riktar sig kanske inte direkt mot överklockare utan till köpare som vill ha svala och stabila minnen och som uppskattar ett tilltalande yttre. Men man skall tänka på att det kan vara problem att montera minnena jämte varandra.
Fördelar:
+ Brett spann på spännings kraven.
+ Kraftig kylning med värmerör och kylflänsar.


Nackdelar:
- Väldigt höga med sina kylflänsar.
- För breda, trångt att montera minnena bredvid varandra.

BetygBetyg 3.5 / 5Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Excellent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar