Hoppa till innehåll

DDR3 minnen 2000MHz+

2010 aug 18 av Conman i Minnen
Nu är det ett bra tag sedan vi testade minnen här på Techsweden och den gången var det DDR3 1600Mhz minnen. Nu har det blivit dags att testa lite snabbare minnen, nämligen DDR3 2000Mhz+ och precis som förra gången rör det sig om 3x2Gb kit som är specifierade till max 1,65V. Detta för att matcha den inbyggda minneskontrollern i Intel´s i7 processorer.

SammanfattningOm vi skulle ta och sammanfatta den här minnes recensionen efter många timmars testande fram och tillbaka. Att hitta max hastighet för ett par minnen är inte alltid så lätt och speciellt inte med ett Intel Core i7 system där minneskontrollen är inbyggd i processorn. Men efter många omstarter och bluescreens så vart vi till slut färdiga. Våra tankar om minnena kan ni läsa nedanför.

Corsair Dominator GTVi börjar med Corsair Dominator GT minnena, grymt snabba och speciellt med lite lägre timings med det vore lite konstgt annars då de har lägst standard timings av de testade minnen. Men hög prestanda har ofta ett högt pris och vi tycker det stämmer väldigt bra in på Corsair minnena, man får vad man betalar för.

+ Recensionens snabbaste minnen.
+ Bra kylflänsar plus medföljande fläkt.

Pris över: 3500kr

Kingston Hyper XNågra minnen som inte har samma höga prislapp som Corsair är Kingston Hyper X. De är lite biligare fast precis som med Corsair så medföljer det en schysst fläkt som man spänner fast över minnena. I de inledande testerna med låga timings så gick det dåligt för Kingston men när det var dags för tester med Cl 9 så brilljerade Kingston minnena.

+ Väldigt bra prestanda i Cl 9.
+ Komplett paket med fläkt.

Pris ca: 3000kr

GeIL EVO ONESå har vi kommit till GeIL minnena som sticker ut när det gäller utseende med sina stora kylflänsar med en inbyggd heatpipe. Men när det kommer till prestandan hos GeIL så sticker de inte ut något alls faktiskt, utan de håller sig mitt i fältet och fightas fram och tillbaka med OCZ.

+ Bra hastighet i de flesta testerna.
+ Väldigt prisvärda.

Pris ca: 1600kr

OCZ Gold EditionDags för minnena med den högsta standard hastigheten 2133Mhz fast samtidigt med högst timings 10-10-10-30. I de testade timingsen så höll OCZ jämna steg med GeIL minnena utan att på något sätt sticka ut.

+ Bra hastighet i de flesta testerna.
+ Prisvärda 2133Mhz minnen.

Pris ca: 1800kr
  • 0


0 Kommentarer