Hoppa till innehåll

Fem DDR3 1600MHz 3x2GB kit

2009 jul 31 av Conman i Minnen
För ett tag sedan gjorde jag en "shootout" utav några DDR3 kit anpassade för dual-channel. Men nu när system baserade på Intel´s Core i7 blir allt vanligare, så har det blivit dags att testa några tri-channel kit. Det rör sig om 3x2Gb kit som tillverkare tagit fram specifikt för att matcha Intel´s spänningskrav på max 1,65V och för att matcha den inbyggda minneskontrollern i processorerna.

InledningFör ett tag sedan gjorde jag en "shootout" utav några DDR3 kit anpassade för dual-channel. Men nu när system baserade på Intel´s Core i7 blir allt vanligare, så har det blivit dags att testa några tri-channel kit. Det rör sig om 3x2Gb kit som tillverkare tagit fram specifikt för att matcha Intel´s spänningskrav på max 1,65V och för att matcha den inbyggda minneskontrollern i processorerna.

Jag har fått i uppdrag att testa fem olika minneskit från fem olika tillverkare och där alla kitten har en sak gemensam, att de är 3x2Gb kitt specificerade för DDR3-12800 1600Mhz hastighet med en spänning på 1.65V.

Det skiljer dock lite på timingen mellan de olika kitten. En del är specificerade för CL 7 medan andra är för CL 8. Nu skall man inte lägga så mycket energi på vilka timings minnena är specificerade för, utan jag har valt att använda samma inställningar för alla kitten och utifrån detta så betygsätter jag kitten.

Fyra olika inställningar från CL 6 upp till CL 9 och alla tester med 1,65V, som är rekommenderat av Intel att använda på Core i7 system. Vad vore ett test på Techsweden.org utan att gå över gränserna? Längre fram i recensionen kommer även lite överklockning där jag höjde spänningen till 1,8V och testade alla inställningar igen.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar