Hoppa till innehåll

Fem DDR3 1600MHz 3x2GB kit

2009 jul 31 av Conman i Minnen
För ett tag sedan gjorde jag en "shootout" utav några DDR3 kit anpassade för dual-channel. Men nu när system baserade på Intel´s Core i7 blir allt vanligare, så har det blivit dags att testa några tri-channel kit. Det rör sig om 3x2Gb kit som tillverkare tagit fram specifikt för att matcha Intel´s spänningskrav på max 1,65V och för att matcha den inbyggda minneskontrollern i processorerna.

SammanfattningEfter många timmars testade och många omstarter så har jag kommit fram till resultaten jag summerar med diagrammet här nedanför. Jag vill poängtera att resultaten gäller för just exemplaren jag testat och på just detta systemet. Men det borde ge en fingervisning om vad liknande minnen och system klarar.

Alla dessa kitten vänder sig till x58 system, som använder sig av den inbyggda tre kanals minneshanteraren hos Intel's Core i7 processorerna. Om man funderar på Intel's kommande p55 system som bara använder sig av två kanal minnen, så kanske man skall titta lite på min förra "DDR3 Shootout"  • 0


0 Kommentarer