Hoppa till innehåll

Fem DDR3 1600MHz 3x2GB kit

2009 jul 31 av Conman i Minnen
För ett tag sedan gjorde jag en "shootout" utav några DDR3 kit anpassade för dual-channel. Men nu när system baserade på Intel´s Core i7 blir allt vanligare, så har det blivit dags att testa några tri-channel kit. Det rör sig om 3x2Gb kit som tillverkare tagit fram specifikt för att matcha Intel´s spänningskrav på max 1,65V och för att matcha den inbyggda minneskontrollern i processorerna.

Corsair XMS3Corsair XMS3 är testets stora vinnare då det kommer före alla de andra kitten i alla tester, även vid överklockningen så kommer det först med högst frekvenser. Förpackningen är betydligt bättre än Kingston's antistatpåse, så där finns inget att klaga på. Jag hittar ingenting hos dessa minnena som skulle vara negativt, så utmärkelsen "Bäst i test" är dom helt klart värda.

Corsair minnena som nådde högst i alla tester med standard spänningen 1,65V, svarade väldigt dåligt på den höjda spänningen. Från mesta höjningen på 1,5% i CL 6 till lägsta höjningen på 0,7% i CL 8. Snittökningen för detta kittet är bara 1,2%. Detta är ett tecken på att de verkligen är optimerade för en spänning på 1,65V.


Pris runt 1500kr på Inet.se och komplett.se

Fördelar:
+ Bäst i test.
+ Klarar mycket bra frekvenser vid 1,65V.

Nackdelar:
- Svarar dåligt på höjd spänning.

Betyg 4.5 / 5  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar