Hoppa till innehåll

Fem DDR3 1600MHz 3x2GB kit

2009 jul 31 av Conman i Minnen
För ett tag sedan gjorde jag en "shootout" utav några DDR3 kit anpassade för dual-channel. Men nu när system baserade på Intel´s Core i7 blir allt vanligare, så har det blivit dags att testa några tri-channel kit. Det rör sig om 3x2Gb kit som tillverkare tagit fram specifikt för att matcha Intel´s spänningskrav på max 1,65V och för att matcha den inbyggda minneskontrollern i processorerna.

ÖverklockningNu har det blivit dags att överklocka minnena lite. Jag ökar nu spänningen till minnena med 0,15V vilket resulterar i en spänning på 1,8V. Det är ju högre än vad Intel rekommenderar för Core i7 system på grund av att minneskontrollen sitter i processorn. Höjd volt till minnena kan resultera i förkortat livslängd hos processorn. Jag höjde även spänningarna till QPI'n och nordbryggan allt för att begränsningarna skall infinna sig hos minnena och inte i övriga systemet.

6-6-6-18-1TCorsair i topp men det är det Kingston och Patriot som ökar mest med hjälp av den höjda spänningen. GeIL ökar minst men klarar högre frekvens än A-DATA.

7-7-7-21-1TCorsair och Kingston ökar inte så mycket med den höjda spänningen, fast de behåller ändå sina platser i toppen. Då är ökningen betydligt större hos de tre andra kandidaterna.

8-8-8-24-1TSamma sak här som vid CL 7. Corsair och Kingston presterar högst hastighet. A-DATA och Patriot drar ifrån GeIL en aning.

9-9-9-27-1TI CL 9 gör A-DATA ett riktigt ryck med en ökning över 100Mhz, de övriga kitten nöjer sig med en ökning runt 50Mhz. Även om Patriot och A-DATA knappar in så är det fortfarande Corsair och Kingston i ledning. GeIL kämpar på men klarar inte alls samma frekvenser som de övriga minnena.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar