Hoppa till innehåll

Razer Synapse Surround

2013 jul 30 av Inkice i Mjukvara
razer surround hörlurar mjukvara
Ni har säkert skådat ett eller annat exemplar av hörlurar med utlovad surroundeffekt. Idag kommer vi att testa Razers mjukvara som stödjer nästintill alla lurar, en mjukvara som ej blandar in någon extra hårdvara, Razer Surround Synapse för att vara exakt.

Inledning


Razer har nyligen släppt en ljudanalyserings och förbättringsmjukvara, Razer Surround Synapse. Programmet tillåter vem som helst att aktivera en surround upplevelse i helt vanliga hörlurar. Genom att kalibrera lurarna utefter vilka positioner man anser ljuden komma ifrån så kan man bygga upp en skräddarsydd surround upplevelse med sina vanliga stereohörlurar. Den här mjukvaran ska vi nu testa och genom användning av USB hörlurar samt stereohörlurar så kommer vi att ge vårt omdöme på mjukvaran.

Att tillbehörstillverkarna tar till med nya metoder för att locka köpare är självklart inget nytt då handeln fungerar så. Ett av de senare spektaklen vi har fått skåda är inget mindre än just surround ljud i hörlursformat. Detta är i många fall en mjukvarubaserad lösning och ingen äkta surround-upplevelse, fastän priset i många fall är högre jämfört med motsvarande hörlurar. Vissa hörlurar har dock flera element och har möjlighet till att leverera ett mer realistiskt ljud.

Den här ljudtekniken som Razer utvecklat utnyttjar en speciell teknik som till exempel kommer att analysera ljud för att kunna visa var en motståndare befinner sig baserat på fotstegens ljud i spelet. Det här kan presenteras i form av en radar som finns inuti spelet, något som kan anses som fusk. Å andra sidan presenterar den något som vi redan hör - fast grafiskt. Därmed kan det som högst ge en liten fördel gentemot spelare som inte använder radarn.


Efter att ha fått höra en del lovande ord från Razer så beslutade vi oss för att ge den här mjukvara en chans och se om det är så bra som det låter.


  • 0


2 Kommentarer

Foto
Emil Daunfelt 2013 aug 05

Kanske skulle kunna liva upp mina stackars gamla Siberia-lurar :)

    • 0
Foto
darrenj 2013 aug 06

WOW tack för den här 

Makalöst !!!!!!!!!!

    • 0

Senaste trådar