Hoppa till innehåll

ASUS P6T6 WS Revolution

2009 feb 11 av Conman i Moderkort
Det har blivit dags för mig att recensera ASUS P6T6 WS Revolution. Det är ett x58 moderkort för Intel's Core i7 processorer. WS i namnet står för workstation och detta står inom ASUS för stabilitet plus många inbyggda funktioner. Kortet har med bland annat sina 6 st PCI-e portar, 2st SAS portar och 16+2 fasers strömtillförsel, imponerande specifikationer.

SlutsatsASUS P6T6 WS Revolution är ett mycket komplett moderkort för Intel´s Core i7 processorer. 6st PCI-e portar med stöd för 3-vägs SLI i full x16 hastighet. Att ASUS valt att inte inkludera IDE eller Floppy vägs lätt upp av 6st SATA , 2st SAS och 12st USB portar. 16+2 fasers strömtillförsel borgar för stabila spänningar till processorn även under hård belastning, jag noterade aldrig några stora svängningar i spänningen till processorn. Det stora utbudet av program som medföljer till kortet och ASUS egna program var en positiv överraskning.

Väldigt mycket talar för ASUS P6T6 WS Revolution och jag skulle själv kunna tänka mig att bygga en dator med detta kortet i grunden. Det som drar ned betyget är svårigheterna det är att få kortet stabilt vid blck hastighet över 200Mhz och problemen med minnesmultiplarna vid höjning av blck frekvensen. Detta är nog något ASUS kan fixa till viss del genom att komma med fler och nyare BIOS till kortet. Men även priset bidrar negativt till betyget, då jag tycker kortet är lite för dyrt.

Fördelar:
+ Väldigt komplett kort med många inbyggda funktioner.
+ Bra organiserat kort med en smidig och bra layout.
+ Express Gate och många fler bra program medföljer.
+ 3-vägs SLI stöd med portarna i full x16 hastighet.
+ Den passiva kylningen fungerar mycket bra.

Nackdelar:
- En del problem med minnesmultiplarna.
- Svårt att få kortet stabilt vid blck över 200Mhz.
- Något dyrt.

Betyg


Betyg 4.0 / 5

  • 0


0 Kommentarer