Hoppa till innehåll

ASUS P6T6 WS Revolution

2009 feb 11 av Conman i Moderkort
Det har blivit dags för mig att recensera ASUS P6T6 WS Revolution. Det är ett x58 moderkort för Intel's Core i7 processorer. WS i namnet står för workstation och detta står inom ASUS för stabilitet plus många inbyggda funktioner. Kortet har med bland annat sina 6 st PCI-e portar, 2st SAS portar och 16+2 fasers strömtillförsel, imponerande specifikationer.

Mjukvara


Till kortet medföljer det en DVD-skiva med alla drivrutiner men även en hel del nyttiga program. Förutom ASUS egna program så ingår bland annat Norton Internet Security, Adobe Reader 8, DirectX 9.0c och Corel Image edit. Jag tänkte jag skulle skriva lite om ASUS egna program.

AI Suite


Det här är ett litet speciellt program då det delar funktioner med en del av de andra programmen. Det visar processorns hastighet och hur mycket de olika kärnorna är belastade. Även temperaturer, volter och fläkthastigheter visas. Genom AI Suite kan man starta Fan Expert som ger en möjlighet att styra fläktarna som är kopplade till modekortet.

ASUS Update


ASUS Update hjälper dig att flasha BIOS från windows, detta fungerade utan problem. Men det är alltid rekommenderat att göra det från BIOS, för det finns redan ett inbyggt program där för att uppdatera BIOS i dos miljö.

Med ASUS Update medföljer också ett litet program som tillåter användaren att ändra start bilden i BIOS. En rolig men ganska onödig funktion.


ASUS Turbo V


Detta är ett litet program som låter dig ändra alla volter och frekvenser men även processorns multipel.


ASUS PC Probe II


Med hjälp av det här programmet kan man se volterna och temperaturerna på både moderkortet och CPUn. Det finns en inbyggd varningsfunktion och man kan ställa in olika nivåer för volterna och temperaturerna innan programmet skall varna.

ASUS Express Gate


ASUS Express Gate är en väldigt speciell funktion på detta moderkortet. Det är ett litet inbyggt operativsystem och i detta kan du surfa, titta på bilder, använda skype m.m. Det startar väldigt snabbt, på bara några sekunder från det man tryck på startknappen faktiskt. Detta är väldigt smidigt om man snabbt vill ut på nätet eller använda någon annan av de andra funktionerna utan att behöva vänta på att windows skall starta.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar