Hoppa till innehåll

ASUS ROG Maximus VI Gene

2013 jul 03 av DanielW i Moderkort
asus republic of gamers rog maximus VI Gene Moderkort Z87 Haswell

Inledning


Idag testar vi alltså ASUS ROG Maximus VI Gene, ett kort från en produktserie som är känd för att alltid leverera det där lilla extra. Ett riktigt premiumkort, en riktig värsting.

Republic of GamersRepublic of Gamers


Serien vi pratar om är ROG serien eller med andra ord Republic of Gamers. Det här är som nämnt ovanför ASUS toppserie vad gäller moderkort. Det specifika kort som vi kommer att kolla närmare på idag är, ett sjätte generationens Micro-Atx kort, Maximus VI. De andra korten i serien heter Hero VI som är motsvarigheten fast i ATX storlek och sist men inte minst toppmodellen Maximus VI Extreme. Ett kort dedikerat för extrem överklockning och system av absolut högsta prestanda.

Bifogad bild: rog1.jpg Bifogad bild: rog2.jpg


Lite längre ned i segmentet, fast fortfarande med Z87 styrkrets, finner vi moderkorten som helt enkelt heter Z87-X där X:et byts ut beroende på modell. Till exempel Z87-Plus, Z87-Pro eller bara Z87-A. Vi kan tydligt avgöra vilken serie moderkortet tillhör på färgsättningen då den enklare serien använder sig av ett guld/gul/svart färgschema, och det är mycket möjligt att vi kommer att testa något kort ur serien framöver.
  • 0


2 Kommentarer

Foto
Emil Daunfelt 2013 jul 27

Verkar vara ett väldigt kompetent kort med ett intressant bruksområde, bra recension :) 

    • 0
Foto
Ten 2013 jul 27

Tackar för den, jag har mest kört Asus m-b sista åren med lite avstickare till gigabyte osv men kommer alltid tillbaks till Asus även om de inte alltid är snabbast och bäst. 

    • 0

Senaste trådar