Hoppa till innehåll

GIGABYTE MA770T-UD3P

2009 aug 09 av Conman i Moderkort
GIGABYTE har skickat sitt MA770T-UD3P moderkort till mig för en liten recension. Meningen med testerna är att se vilken prestanda man kan få med ett relativt biligt system.

Tester


För att visa prestandan i denna setupen så har jag valt att använda mig av Cinebench, WPrime och PiFast som testprogram. Under rubriken Överklockning så har jag också med resultaten från en Intel Core i7 baserad setup, men för att göra det så rättvist som möjligt så avaktiverade jag HT i Intel systemet.

CinebenchCinebench är ett testprogram som belastar processorn genom att låta denna rendera en bild. Det finns två olika tester för processorn, ett där bara en kärna/tråd används och ett där alla kärnor/trådar hjälpas åt att rendera bilden. Det finns även ett test där grafikkortet renderar bilden, men det använde jag inte i denna recensionen då det är prestandan hos moderkortet och processorn som är det intressanta.

Poängen i första testet blir 2815 och i det andra med alla kärnorna blir resultatet 10418 poäng.

Här kan ni ladda hem Cinebench för att jämföra med era egna system.

PiFast och WPrimePiFast är ett program där processorn räknar ut Pi, lite som SuperPi men ändå annorlunda. Man strävar efter att få så låg tid som möjligt, systemet fick en tid på 33,82 sekunder.

PiFast hittar ni här.


WPrime är ett program som innehåller två tester, ett 32M test och ett 1024M test. Det stora testet belastar processorn rätt hårt och den blir ordentligt varm av det. Vid eventuell överklockning av sitt system, kan det vara idé att testa systemet med 1024M testet i WPrime för att se om det är stabilt under hård belastning.

Jag använde WPrime 2.00 för alla tester i denna recensionen. Setupen lyckades prestera 11,607 sek i 32M testet och 364,09 i det stora 1024M testet. Ett snabbare systemet ger lägre tider.

Här hittar ni WPrime.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar