Hoppa till innehåll

Recension: Gigabyte G1.Sniper Z87

2014 mar 31 av Emil Daunfelt i Moderkort
Då var det återigen dags för oss på Techsweden att kika närmre på ett moderkort för Intels Haswell arkitektur och sockel 1150. Idag har vi lagt vantarna på Gigabytes G1.Sniper Z87 anpassat för datorspelare som vill ha ut det mesta ur inte bara god överklockningspotential utan även rejält nätverkskort och framförallt, en framstående ljudkrets med utbytbara moduler.

InledningVi har tidigare recenserat Gigabytes GA-Z87-OC där huvudfokusen låg på överklockning med entusiaster i åtanke, som vill kunna pressa ut de mesta ur sina processorer. Dagens modell, G1.Sniper Z87 har en annan målgrupp i kikarsiktet nämligen användare som ställer höga krav på nätverkskort och bra ljudkretsar, och att kunna få välpresterande komponenter av den typen direkt ur lådan är inte helt vanligt. Det är just dessa två aspekter som företaget har valt att fokusera extra hårt på vid utvecklingen av denna moderkortsserie och det är också dessa aspekter som får kortet att sticka ut på en marknad som i dagsläget är ganska välbefolkad.G1.Sniper Z87 använder sig av Qualcomms Killer E2200 krets och de som lyfter just denna teknologi över traditionella integrerade lösningar, är att kretsen använder sig av en dedikerad mikroprocessor för ökad effektivitet och bandbredd. Framförallt så ska kretsen bibehålla stabilitet på anslutningen för att motverka oönskat lagg eller anslutningsproblem.Ombord hittar vi även en ljudkrets från välkända Creative, företagets Core3D teknik har integrerats på moderkortet med en fyrkärnig (ja ni hörde rätt) en ljudprocessor, med fyra fysiska kärnor för att kunna leverera förstklassigt analogt ljud inkommande så väl som utgående via moderkortets guldpläterade kontaktdon. Vidare så inkluderar repertoaren av funktioner också en integrerad förstärkare för hörlurar via datorchassits frontpanel, utbytbara ljudmoduler och diverse teknologier som förbättrar både det ena och det andra inom ljudspektrat. De mesta av detta kommer vi självklart täcka upp senare i recensionen.


  • 0


2 Kommentarer

Foto
Marquzz 2014 maj 03

Känns som detta är ett väldigt trevligt kort med bra komponenter som "bara fungerar". När jag köper Z97 i höst så blir det kanske uppföljaren till detta. Något GB-kort blir det nog i alla fall då jag har på senare tid haft bra erfarenheter med dem.

    • 0
Foto
DanielW 2014 maj 04

Häftigt kort, men är lite tveksam till hela OP-AMP biten...

    • 0

Senaste trådar