Hoppa till innehåll

Recension: Gigabyte GA-Z87X-OC - Renodlat överklockningsmoderkort

2013 aug 20 av Emil Daunfelt i Moderkort
Här kommer en värsting för överklockning från Gigabyte under 2000 SEK och även det mest sålda kortet från deras sortiment. Lever det upp till förväntningarna?

InledningHär på TechSweden är överklockning A och O, lite passande tänkte vi idag att vi skulle ta en lite närmre titt på ett moderkort som lanserades redan i våras. Det handlar om GIGABYTEs populära modell GA-Z87-OC som riktas just mot överklockare. Kortet används idag i vår testsystem för kylning och det kändes helt enkelt naturligt att presentera det lite mer i detalj då det är en väldigt viktig del i vår arsenal. Vi kommer att spana lite närmre på kortets funktioner och det vi kommer lägga mest krut på här är självklart överklocknigsdelen med allt vad det innebär.

Vi förmodar att vi inte behöver göra en närmre presentation av GIGABYTE, som nog de flesta känner till. Däremot tänkte vi ännu en gång visa upp de olika serierna av moderkort för Haswell och Z87 chipset.Det är nämligen som så att GIGABYTE har en ganska klar färgindelning och därmed segmentering av moderkorten, som kanske inte många tänker på. Se bilden ovan.

I orange färg, hittar vi överklockningsegmentet med just den modellen som vi testar idag, Z87-OC. Dock finns det även en riktig dyrgrip som heter Z87-OC Force.Strax under de rena överklockningskorten finner vi "High End" segmentet i guldfärg. Mycket funktioner och finesser men ändå stark överklockningspotential. I detta segment hittar vi bland annat GA-Z87-UD5.Det "röda" segmentet kännetecknas av hög allroundprestanda och god kvalitet, i dagsläget återfinns GA-Z87-UD4 modellen i detta segment.Den gröna serien, är speciellt framtagen för gamers. Den har till exempel en Killer nätverkskrets och äkta Creative Sound Blaster ljudkrets installerad.Sist men inte minst finner vi "value" serien i vilken vi tidigare testade ett Gigabyte GA-Z87-UD3H.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar