Hoppa till innehåll

Recension: Startech USB 3.0 Dockstation

2014 apr 02 av iDavid i Övrigt
Idag gästas testlabbet av en dockningsstation av tillbehörstillverkaren Startech. Denna dockningsstation skiljer sig från mängden genom användandet av USB 3.0 istället för dedikerade dockningsportar.

Inledning


Startechs dockningsstation kan vara svaret på de ultraportabla datorernas framfart. Dockningsstationen erbjuder användaren att koppla in en skärm via antingen DVI, VGA eller HDMI, på baksidan finner vi även en RJ45 anslutning för gigabitnätverk, två USB 3.0 portar, en hörlursutgång samt en mikrofoningång. På dockningsstationens högra sida finner vi en USB 3.0 port och på dess vänstra sida hittar vi ett jack för strömförsörjningen, en enkel USB 3.0 hona för anslutning till datorn samt ett keningstonfäste.

Till skillnad från normala dockningsstationer är denna docka universell i och med dess USB 3.0 anslutning. Det enda som som krävs av datorn förutom USB 3.0 är mjukvaran Display Link.

En liknelse för denna dockningsstation är en gigantisk USB hubb med ett USB grafikkort med stöd för HDMI VGA samt DVI, ett USB ljudkort samt USB nätverkskort och tre lösa USB 3.0 portar. Till skillnad från ovanstående lösning är Startechs dockningsstation liten och ser väldigt nätt ut på skrivbordet.  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar