Hoppa till innehåll

Intel Core i7 Extreme 980X

2010 apr 05 av Conman i Processorer
Då har det äntligen blivit dags för oss att sätta tänderna i Intel's nya 32nm Core i7 processor, nämligen Core i7 Extreme 980X och som brukligt när det kommer till Intel's Extreme processorer så är multipeln olåst. 980X är en processor för socket LGA 1366 och den har sex kärnor men kan arbeta med tolv trådar samtidigt med hjälp av HyperThreading.

Intel Extreme Tower kylareMed Intel's Core i7 980X medföljer en helt ny kylare av Tower modell. Den är uppbyggd så att basen på kylaren som är en kopparplatta tar upp värmen från processorn. Sedan transporteras värmen genom fyra U formade hetapipes . Dessa är sedan i kontakt med kylflänsar av aluminium och de kyls av den 100mm stora fläkten.


Längst upp på kylaren sitter en liten omkopplare. Denna ger oss möjlighet att välja två olika hastigheter på fläkten. Q står för quiet och P för performance. I Q läget så är ljudnivån helt OK medan P läget genererar ett rätt högt ljud. Det var först när vi passerade 1,35V som vi var tvungna att gå från Q till P för att klara av värmen från processorn och det får ändå anses som klart godkänt.


Själva monteringen av kylaren är väldigt smidig. Det medföljer en platta som monteras på baksidan av moderkortet. Sedan skruvas kylaren fast med fyra fjäderbelastade skruvar. Detta innebär att det är lätt att få till en jämn och bra montering. Man slipper även oroa sig över om de där push-pinsen vi sett tidigare sitter fast till 100% eller ej.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar